Ai ochii obosiți?

Dna. Dr. Alina Gheorghe, medic oftalmolog, explică ce este de făcut când ai ochii obosiți și cum poți preveni această stare de disconfort.

Alina Gheorghe este reprezentantul României la European Board of Ophthalmology, face parte din echipa de transplant și predă la Universitatea de Medicină și Farmacie „Dr. Carol Davila” din București.

Ca întotdeauna puteți găsi interviul integral aici.

De asemenea, puteți găsi mai multe detalii despre Dr. Alina Gheorghe, cu un simplu click aici.

 

Atenție la ochii obosiți!

Este un lucru bine știut că oboseala se răsfrânge asupra întregului corp, inclusiv a ochilor. Atunci când ochii sunt obosiți, se înroșesc, ne ustură sau ne dor.

Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că filmul lacrimal nu mai este de o calitate optimă sau nu mai este în cantitate suficientă.

Filmul lacrimal este responsabil de hrănirea și oxigenarea ochilor, iar atunci când acesta este supus la stres, își pierde din proprietăți.

Ochii obosiți ne transmit că poate este nevoie de o schimbare, sau mai degrabă, o educare, a stilului nostru de viață, așa că ar trebui să acordăm o deosebită atenție acestei stări.

Ori de câte ori când începem să acuzăm simptome de ochi obosiți, ar trebui să ne acordăm pauze de la lucrul cotidian.

Când apar ochii obosiți?

Ochii obosiți apar de fiecare dată când clipim mai rar, când avem acțiuni ce necesită atenția și concentrarea noastră, fie că vorbim de lucru făcut de aproape, de condus, de scris.

Acest fenomen a început să se observe din ce în ce mai des, în conformitate cu stilul nostru de viață.

Ochii obosiți pot fi observați mai cu seamă seara, după o zi de lucru, atunci când simptomele nu mai pot fi ameliorate.

Cu toate acestea, ochii obosiți pot apărea în orice moment al zilei, atunci când ne concentrăm și clipim mai rar.

Acid hialuronic pentru ochii obosiți?

Acidul hialuronic are un rol benefic oriunde în organismul nostru, fie că e vorba de piele, articulații sau chiar ochi.

Iar atunci când ne referim la ochi, ne referim atât la corpul vitros (adică partea interioară a ochiului), cât și la suprafața oculară (mai precis, filmul lacrimal).

Tocmai de aceea, în ultimii 25 de ani s-au dezvoltat lacrimi artificiale pe bază de acid hialuronic.

Acest acid hialuronic are rol benefic în hidratarea ochilor, printr-o mai bună legare a moleculelor de apă.

De asemenea, are proprietăți anti-inflamatoare și este un bun transportor al vitaminelor, necesare pentru o hrănire optimă a suprafeței oculare.

Se recomandă folosirea de lacrimi artificiale ce conțin acid hialuronic cu greutate moleculară mare.

Acesta păstrează cel mai bine echilibrul vâscozității filmului lacrimal și păstrează un grad optim de hidratare a suprafeței oculare.

Altfel spus, acidul hialuronic cu greutate moleculară mare din compoziția lacrimilor artificiale ne ajută ochii să fie mai limpezi și mai odihniți.

Lacrimi artificiale pentru ochi obosiți?

Conform dnei. Dr. Alina Gheorghe: „De fiecare dată când avem ochi obosiți, înroșiți, când ne ustură, când ne mănâncă și când ne dor, când avem fenomene tranzitorii de ceață este bine să folosim lacrimi artificiale.”

Bineînțeles, lacrimile artificiale ar trebui folosite în conformitate cu prescripția medicului oftalmolog.

Gama Hylo are în compoziția sa acid hialuronic cu greutate moleculară mare, ce asigură o hidratare corespunzătoare a suprafeței oculare.