Alergie oculară?

 

Ce poți face în caz de alergie oculară? Iată cele mai frecvent întâlnite cauze de apariție a acestei stări de disconfort.

Cu toții suntem de acord că alergiile sunt o pacoste și nu doar pentru nasul tău!

Chiar dacă atunci când te gândești la alergii, te gândești mai degrabă la strănuturi, ochii tăi au și ei de suferit. Pot fi roșii, te pot mânca și lăcrima excesiv. Spre deosebire de majoritatea oamenilor, care cred că suferă doar de sinusuri iritate sau de curgerea nasului, în timpul unei crize – cei care suferă de alergii se confruntă și cu inflamarea ochilor.

Alergia poate părea ceva ce se întâmplă exclusiv ca răspuns la polen, acarieni etc., dar există mulți alți factori declanșatori, inclusiv părul animalelor de companie; sporii de mucegai găsiți în spatele pereților unde s-au infiltrat, etc.

O furtună de alergii poate avea într-adevăr un efect negativ asupra sănătății tale. Pentru unii oameni, a avea alergii oculare este la fel de rău – dacă nu chiar mai rău decât orice alt tip și provine dintr-o declanșare greșită a mecanismelor naturale de apărare ale corpului nostru: sistemul imunitar!

Atunci când suntem expuși la alergeni, sistemul nostru imunitar intră în acțiune prin eliberarea de histamină; acest lucru provoacă umflarea în jurul ochilor, ceea ce vă face să începeți din nou să lăcrimați și să tot lăcrimați… Dar nu te îngrijora, pentru că există soluții.

 

Cum știi că apare o alergie?

 

De îndată ce ochii intră în contact cu un alergen, pot începe simptomele. Simptomele pot apărea abia după două până la patru zile de la expunere și pot include roșeața oculară, mâncărime sau lăcrimare excesivă.

Simptomele includ pleoapele umflate, ceea ce ar putea face ca machiajul să fie dificil și chiar inconfortabil de aplicat. Durerea unui ochi, mai ales în timp ce citești – și sensibilitate la lumină, astfel încât e posibil să ai probleme la volan.

 

Soluția?

 

Un mod de a reduce simptomele alergiilor sezoniere este să porți ochelari de soare atunci când ieși afară. Aceștia vor bloca o parte din alergenii de afară să intre în ochi. Poți să îi clătești cu apă salină fără conservanți. Iar pentru protejarea directă a suprafeței oculare, poți folosi lacrimi artificiale cu ectoină, precum Hylo Dual.

De asemenea, în timpul unui episod de alergie oculară, ajută dacă îți scoți lentilele de contact.

Străduiește-te să nu duci mâna la ochi în niciun moment în timpul sezonului de alergii. Da, știm cât de rău poate deveni uneori senzația de mâncărime! Scărpinatul îți oferă doar o alinare de moment, dar pe termen lung, acesta poate dăuna mai mult, prin spargerea vaselor de sânge și transmiterea de microbi de pe mână, la nivelul ochilor.

Medicul oftalmolog te va ajuta să tratezi și să previi episoadele de alergie oculară, așa că poți apela cu încredere la sfatul lui!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *