Relaxarea în ultimii ani înseamnă a avea un dispozitiv electronic în fața ochilor. Fie că este telefonul mobil, laptopul sau televizorul, dispozitivele electronice fac parte din viața noastră mai mult decât credem. Astfel ajungem să stăm până la 30 de ore pe săptămână doar în fața televizorului.
Toți ne-am bucurat de filme sau am văzut un sezon întreg din serialul nostru preferat. Chiar dacă ochii în sine nu vor fi afectați de televizor, vederea poate avea de suferit. Printre aceste afecțiuni amintim oboseala ochilor, sindromul de ochi uscat sau dureri de cap. Astfel că ceea ce pentru noi pare relaxare, pentru ochii noștri nu este.
Fă o pauză pentru ochi!
Atunci când ești la sezonul 4000 al ultimei senzatii transatlantice, gândul de a lua o pauză de la tensiune poate părea imposibil. Dar ochii tai iți vor spune “Mulțumesc!”. Este o regulă simplă de care trebuie să-ți aduci aminte fie că esti in fața televizorului, computerului sau telefonului mobil: la fiecare 20 de minute, ia o pauză timp de 20 de secunde și uită-te la un obiect la 60cm depărtare. În tot acest timp, nu uita să clipești.
Iată câteva sfaturi care pot face din acest obicei, unul ușor de suportat pentru ochii tăi:
-nu stinge lumina în cameră, când te uiți la televizor, păstrează o distanță sănătoasă, nu face prea multă lumină, altfel contrastul va dispărea, iar ochii vor fi forțați să focalizeze mai mult.
Ai putea crede că un obicei sedentar așa cum este privitul la televizor, nu implică exerciții fizice. Nu pentru corp, dar pentru ochi da. Închide, deschide, închide, deschide, închide, deschide.
Efectul de fluture este cel mai cunoscut exercițiu și cel mai bun pentru a preveni uscăciunea ochilor atunci când petreci mult timp în fața televizorului. De asemenea pentru sănătatea ochilor este important să ai un program de somn sănătos, o dietă potrivită și multă hidratare.
Mănâncă. Dormi. Bea apă. Clipește. Repetă.