Ochii – fereastră către suflet

 

Ochii – fereastră către suflet? Iată câteva sfaturi pentru a avea grijă de ochii tăi, atunci când aplici machiaj.

 

Ochii sunt o fereastră către sufletul tău și orice machiaj care se aplică pe ei trebuie să fie perfect. Cu toate acestea, produsele nepotrivite pot provoca sindromul de ochi uscat sau disfuncții în glandele meibomiene – aceste mici umflături din jurul fiecărei pleoape care produc lacrimi ca un strat de ulei pentru claritate (și, de asemenea, ajută la prevenirea ochiului uscat).

Dacă există prea mult sclipici sau liner, acesta poate rămâne blocat aici în schimb, deoarece acestea nu sunt proiectate ca pielea obișnuită; acest lucru înseamnă că veți avea probleme în a șterge toate aceste particule nedorite!

Mascara ar putea chiar să declanșeze pierderea genelor din cauza inflamației cauzate de acumularea de bacterii în apropierea acestor saci.

De ce?

 

Sindromul ochiului uscat este o afecțiune care poate rezulta în urma aplicării necorespunzătoare a machiajului. S-a demonstrat în studii că agravează afecțiuni preexistente, cum ar fi disfuncția glandei meibomiene sau sindromul de ochi uscat.

Dar nu-ți face griji, cu produse de calitate și o demachiere adecvată, acest lucru nu se va întâmpla.

Ce e de făcut?

 

Machiajul persoanelor cu sindrom de ochi uscat ar trebui să se realizeze astfel:

  • Instilați lacrimi artificiale cu 30 de minute înainte de aplicarea machiajului;
  • Folosiți aplicatoare diferite pentru fiecare tip de machiaj;
  • Aplicați fardul de pleoape și creionul dermatograf doar pe linia externă a genelor;
  • Rimelul se aplică doar pe vârful genelor, având grijă să nu fie uscat;
  • Daca sindromul de ochi uscat este sever, este mai bine să se renunțe la machiajul ochilor.

Demachierea este un pas necesar pentru menținerea sănătății suprafeței oculare. În fiecare seară, asigură-te că te demachiezi cu produse special concepute pentru a fi cât mai naturale și hipoalergenice, fără parabeni sau reziduuri de ulei, astfel încât să nu irite, mai ale dacă ai o piele sensibilă!

De asemenea, curățarea ustensilelor folosite în realizarea machiajului este un pas ce trebuie avut în vedere. Curățarea pensulelor și a burețeilor ar trebui să se facă, ideal, după fiecare utilizare, cu soluții speciale de curățare. Astfel se evită acumularea de praf și particule de machiaj, care pot contribui la apariția sindromului de ochi uscat.

Persoanele care suferă de sindromul de ochi uscat se luptă adesea pentru a-și menține calitatea vieții. Utilizarea lacrimilor artificiale fără conservanți, combinată cu o igienă oculară adecvată și cu produse de machiaj naturale, îmbunătățește semnificativ acest lucru pentru aceștia, precum și pentru cei care suferă de alte forme sau afecțiuni ale pleoapelor.